Kemi

Værdien for aktiveringsenergien i kJ/mol

25. oktober 2017 af therunner (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået nedenstående opgave, men ved slet ikke, hvordan den skal regnes. Håber, nogle af jer kan hjælpe. På forhånd tak.

En reaktion af anticancer-lægemidlet cisplatin, [Pt(NH3)2Cl2] med vand er beskrevet i følgende reaktionsligning:

[[Pt(NH3)2] (aq) + H2O (l) \rightarrow [Pt(NH3)2(H2O)Cl]+ (aq) + Cl-(aq)]

Hastigheden af reaktionen stiger med en faktor 15, når temperaturen øges fra 25C til 50C. Hvad er værdien for aktiveringsenergien i kJ/mol?

Svarmuligheder:

- 5,8 * 10-6 kJ/mol

-  5,8 *10-2 kJ/mol

- 1,1 kJ/mol

- 4,5 kJ/mol

- 87 kJ/mol


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2017 af janhaa

modified\,\, Arrhenius\,\,equation:\\ \\ \ln(k_2/k_1)=-\frac{E_a}{R}*(\frac{1}{T_2}-\frac{1}{T_1})

thus:

modified\,\, Arrhenius\,\,equation:\\ \\ \ln(15)=-\frac{E_a}{R}*(\frac{1}{323}-\frac{1}{298})\\ \\ E_a=8,67*10^{4}\,J/mol\approx 87\,kJ/mol


Svar #2
25. oktober 2017 af therunner (Slettet)

Hvor ved du fra, at Ea giver det? Kan ikke se, hvor du har tallene fra :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2017 af janhaa

#2

Hvor ved du fra, at Ea giver det? Kan ikke se, hvor du har tallene fra :-)

tallene over, og:

R = 8,31446...


Skriv et svar til: Værdien for aktiveringsenergien i kJ/mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.