Kemi

Beregn stofmængden (n)

25. oktober 2017 af 7klasse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa! nogle der kan hjælpe med hvordan man beregner stofmængden?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2017 af Heptan

Brug formlen

n = m/M

hvor n er stofmængden, m er massen (1 kg = 1000 g) og M er molarmassen. Molarmassen kan man slå op.


Svar #2
25. oktober 2017 af 7klasse (Slettet)

Hvis der står 7,5 g ved NaCl, skal jeg så dividere de 7,5 g med molarmassen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2017 af Skaljeglavedinelektier

Jep.

 \frac{g}{g/mol}=mol


Skriv et svar til: Beregn stofmængden (n)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.