Matematik

Skæringspunkt og vektorfunktion

26. oktober 2017 af Zeus1321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. Jeg har brug for hjælp til en matematik opgave. Jeg opretter en anden tråd med baggrund af, at jeg vil MEGET gerne få løst denne ene opgave, men jeg kan ikke se, hvad det er jeg laver fejl i! 

Der været en forrig tråd: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1784174

Men, hvis man ikke er så meget til at pendle frem og tilbage, kan jeg godt forklare!

Jeg har følgende opgave, som lyder:

A) Bestem koordinaterne til det andet skæringspunkt. Se vedhæftet fil for opgaven!

Min tanke er, at jeg indsætter x(t) og y(t) ind i ligningen, og finder værdien af t. Denne værdier indsætter jeg i vektorfunktionen for banekurven og løser dette, så burde jeg gerne få nogle skæringspunkter! 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2017 af Eksperimentalfysikeren

Det er korrekt. Det ene punkt skulle gerne være det, der er opgivet som A, det andet, det søgte punkt B.


Svar #2
26. oktober 2017 af Zeus1321 (Slettet)

#1

Det er korrekt. Det ene punkt skulle gerne være det, der er opgivet som A, det andet, det søgte punkt B.

Jeg får to t-værdier = -2.68 og 1.86


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2017 af SuneChr

I fortsættelse af # 14 i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1784174

For det nagative t fås   x=\frac{18121-71\sqrt{74401}}{14400}          y=\frac{13321-71\sqrt{74401}}{9600}

                                          x = - 0,0864...                              y = - 0,6297...

og for det positive t      x=\frac{18121+71\sqrt{74401}}{14400}         y=\frac{13321+71\sqrt{74401}}{9600}    

                                          x = 2,6032...                                y = 3,4049...
 


Skriv et svar til: Skæringspunkt og vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.