Fysik

Parabel fra 'effekt' som funktion af 'strømstyrke'

27. oktober 2017 af lionpanda (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Portal,

Følgende opgave er blevet stillet: Tegn desuden P som funktion af den I . Hvilken graf fås og for hvilken I fås maksimaleffekt?

Jeg har fundet disse informationer ud fra et eksperiment: https://ibb.co/bVbUgR

I øjeblikket ved jeg, at:

 P=U\cdot I\rightarrow P=R\cdot I^{2}

Men hvordan hulen får jeg dette omsat til en parabel?

Mange tusinde tak for hjælpen på forhånd.

Beklager, hvis jeg ikke har specificeret det nok.

(Jeg har også vedhæftet Maple-fil, hvis dette kan bruges til at besvare spørgsmålet) :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2017 af janhaa

P(I) = R*I2

gives:

P(I)=0,6I^2-3,0932I+3,111

kalkulator, Wolfram, Maple,...


Svar #2
29. oktober 2017 af lionpanda (Slettet)

Må jeg spørge, hvordan du er kommet frem til følgende ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2017 af janhaa

similar as linear regression, but you get a parabolic function


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2017 af iLaTeX (Slettet)

Er stadigvæk i tvivl om, hvor du får 0.6, 3.0932, og 3.111 fra.

Kan du udspecificere dine udregninger en smule?

Mange tak! :)


Skriv et svar til: Parabel fra 'effekt' som funktion af 'strømstyrke'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.