Matematik

Arealet af M (integrale)

28. oktober 2017 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Nogen der kan hjælpe med denne her opgave? Er helt blank..

Vedhæftet fil: Udklip11.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2017 af peter lind

Arealet af M er ∫f(x)-g(x)dx = F(0)-G(0) -(F(2)-G(2))


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2017 af StoreNord

For at beregne et integrale skal du normalt kende en funktion, som du skal integrere og  subtrahere for eksempel F(0) fra F(2). Dèt hårdeste arbejde er udført for dig. Du behæver bare at subtrahere:


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2017 af SuneChr

# 0
Hvad er (integrale) ?
Jeg har lært integralregning. Et integral, integralet, flere integraler, alle integralerne.

                                                    


Svar #5
28. oktober 2017 af jensenshjælp (Slettet)

#2 - hvorfor lige F(0)-G(0) -(F(2)-G(2))? Hvor får du tallene fra?
Og vil det så sige:

66-(-62) = 128? det er arealet?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2017 af peter lind

Integralet skal beregnes med den nedre grænse 0 og den øvre grænse 2. Det fremgår af figuren


Svar #7
29. oktober 2017 af jensenshjælp (Slettet)

Jamen jeg har ikke fået angivet nogle funktioner?

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2017 af SuneChr

Udregn

\int_{0}^{2}\left ( f(x)-g(x) \right )\textup{d}x

Alle de numeriske værdier, der er brug for, står i skemaet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2017 af StoreNord

#7    Funktionerne er integreret for dig, og integrations-grænserne er indsat i deres udtryk og reduceret til tal, du bare skal trække fra hinanden. Se igen #2.


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. oktober 2017 af SuneChr

# 2 er ikke korrekt.
Det skal være
F(2) - F(0) - (G(2) - G(0))


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. oktober 2017 af SuneChr

Vi har slet ikke brug for kolonnen med x = 1 i skemaet.
Udregn nu:
66 - 0 - (- 62 - 0)


Svar #12
29. oktober 2017 af jensenshjælp (Slettet)

Og det giver 128? Hvad gør man så derefter? Er helt blank. Ved ikke, hvordan jeg skal bruge tallene i tabellen, da jeg ikke har fårt det lært

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. oktober 2017 af MatHFlærer

Du skulle vel meget gerne have lært bestemte integraler. Du ved arealet bestemmes over et kontinuert område, afgrænset a og b. Forestil dig nu, at a=0 og b=2 (se grafen). Dernæst se på funktionerne. Hvilken er øverst, hvilken er nederst? Jeg kan se f er øverst og g er nederst. Så ved du at en regneregel siger at [F(x)]_a^b=F(b)-F(a) og tilsvarende for G(x). Bemærk at du bestemmer arealet af to funktioner, så [F(x)-G(x)]_a^b=F(b)-G(b)-(F(a)-G(a)) men vi ved at a=0, og b=2 så du har F(2)-G(2)-(F(0)-G(0)) i tabellen læser du hvad tallene er, eks. F(2)=66. Brug det til at finde ud af, hvad arealet er. Så 66-(-62)-(0-0)=66+62=128

NB: skrevet fra mobil

Svar #14
29. oktober 2017 af jensenshjælp (Slettet)

Hvad skal jeg så bruge grænserne til, når jeg bare skal trække de der tal fra?

Brugbart svar (0)

Svar #15
29. oktober 2017 af MatHFlærer

Det er grænserne der giver de tal du trækker fra

Svar #16
29. oktober 2017 af jensenshjælp (Slettet)

Tusind tak for hjælpen alle sammen!

Svar #17
29. oktober 2017 af jensenshjælp (Slettet)

Men bare for at være på den sikre side: 128 er arealet af M?


Skriv et svar til: Arealet af M (integrale)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.