Matematik

Isolering af x

28. oktober 2017 af Gille93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder her og kæmper med et forholdsvis simpelt regnestykke, isolering af x i følgende ligning:

3x+2  =  2x-22
  10           2

x = ?

Jeg skal bruge en forklaring samt et resultat for at få genopfrisket disse brøk og isolerings regler!

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

3x+2  =  2x-22
  10           2                gang med 20 på begge sider

2*(3x+2)  =  10*(2x-22)       gang ind i parenteserne
6x+4  =  20x-220                 plus med 220 på begge sider
6x+4+220  =  20x                minus med 6x på begge sider
224  =  14x                          divider med 14 på begge sider
224/14 = x
16 = 16


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2017 af StoreNord

Gang på begge sider med 20 for at fjerne brøkerne.


Svar #3
28. oktober 2017 af Gille93 (Slettet)

Hvordan kan i lige se at det er 20 man ganger med?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2017 af StoreNord

Den ene nævner er 10 og den anden er 2. At gange med 20 fjerner beggge brøkerne.


Svar #5
29. oktober 2017 af Gille93 (Slettet)

Okay, men lad os så sige at regnestykket ser således ud, med x'er i nævneren:

   3     =     5   
-x-3         7+2x

Hvad gøres der så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

gang med nævnernes produkt  (-x-3)(7+2x)  på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2017 af mathon

                \small \frac{-3}{x+3}=\frac{5}{2x+7}\; \; \; \; \; x\in \mathbb{R}\backslash \{-\tfrac{7}{2},-3\}                    multiplicer med \small (x+3)(2x+7)

              \small -3(2x+7)=5(x+3)

              \small -6x-21=5x+15

              \small -36=11x

              \small x=-\tfrac{36}{11}=-3\tfrac{3}{11}


Svar #8
29. oktober 2017 af Gille93 (Slettet)

Og så skal jeg lige have styr på hvad -4^2 er, nogen herhjemme siger 16 og andre siger -16

Skal det læses som -4 x -4 = 16, fordi minus gange minus giver plus?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2017 af Prionia (Slettet)

(-4)2 = 16

- (4)2 = -16


Svar #10
29. oktober 2017 af Gille93 (Slettet)

#9

(-4)2 = 16

-(4)2 = -16

i ligningen x2 - 4x + 4 = 0 , skal det så læses som den øverste eller nederste?


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. oktober 2017 af Prionia (Slettet)

skal læses som (x)2 - (4x) + 4 = 0


Svar #12
29. oktober 2017 af Gille93 (Slettet)

#11

skal læses som (x)2 - (4x) + 4 = 0ok


Skriv et svar til: Isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.