Matematik

Cirkler

30. oktober 2017 af samia98 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmes radius og centrum ud fra følgende ligning?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2017 af mathon

Cirkelligningen er på
formen:
                                \small \left (x-a \right )^2+\left (y-b \right )^2=r^2        med centrum i \small \text{(a,b)} og radius \small r.
hvilket 
                                
kan blive ved en
lille omskrivning:
                                \small \left (x-\tfrac{5}{2} \right )^2+\left (y-\left ( -\tfrac{5}{7} \right ) \right )^2=(\sqrt{53})^2


Skriv et svar til: Cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.