Matematik

Isolere r i ligningen

31. oktober 2017 af CookieXXD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle! 

Jeg skal finde radiussen og er godt klar over, at man skal bruge følgende formel:

men jeg har lidt problemer, når jeg støder i problemer når jeg skal isolere r i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2017 af Mathias7878

Hvad er problemet? Vil du selv lære, hvordan man isolerer r og ikke vha. et matematikprogram?

- - -

 

 


Svar #2
31. oktober 2017 af CookieXXD (Slettet)

Jeg prøver at isolere r i hånden

r^3 * pi * 3/4 = V

r^3 * 3/4 = V/pi

r^3 = V/pi : 3/4

So far so good, men bør man ikke bruge brøkregnereglerne og vende den anden brøk, så det hedder

r^3 = V/pi * 4/3 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2017 af Mathias7878

.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. oktober 2017 af Mathias7878

V = \frac{4}{3}*pi*r^3 gang med 3 på begge sider

3V = 4*pi*r^3 divider med 4*pi på begge sider

\frac{3V}{4*pi} = r^3 tag den tredje rod på begge sider

r = \sqrt[3]{ \frac{3V}{4*pi}}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2017 af StoreNord

#2

r^3 * pi * 3/4 = V

r^3 * 3/4 = V/pi

r^3 = V/pi : 3/4

So far so good, men bør man ikke bruge brøkregnereglerne og vende den anden brøk, så det hedder

r^3 = V/pi * 4/3 ??


Svar #6
31. oktober 2017 af CookieXXD (Slettet)

#4 Ahhh, på dén måde! Tusind tak for den hurtige hjælp Mathias!!


Skriv et svar til: Isolere r i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.