Matematik

Andensgradspolynomium - Faktorisering måske?

01. november 2017 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej SP 

Jeg kan ikke finde ud af vedhæftet opgave. Jeg har dog en idé om at det har noget med faktorisering at gøre, men hvordan jeg lige løser opgaven, er jeg ikke sikker på.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2017 af fosfor (Slettet)

I alle opgaverne er svaret
f(x) = a(x-r1)(x-r2)

hvor a skal vælges så f(g) = h


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2017 af janhaa

1)

f = A*(x-1)(x+3) og f(0) = 6, dvs:

f(0) = A*(-1)*3 = 6

A = -2, altså:

f(x) = -2(x-1)(x+3) = -2x2-4x + 6


Svar #3
01. november 2017 af Roxanna

Hvordan får du 4x? 

Jeg har regnet sådan ud: 

- 2 * (x^2+3x-1x-2)

- 2 * (x^2 + 2x - 2) 

-2x^2 - 0 + 4 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2017 af fosfor (Slettet)

1) giver f(x) =-2(x-1)(x+3)   det er overflødigt at gange parentesen ud

-2(x-1)(x+3)
-2 * (x^2+3x-1x-3)
-2 * (x^2+2x-3)
(-2*x^2-2*2x+2*3)
-2x^2 + 4x + 6


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2017 af janhaa

f(x) = -2(x-1)(x+3) = -2x2 +4x + 6


Svar #6
01. november 2017 af Roxanna

Lige et sidste spørgsel, hvor kommer det "+" foran 4x? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2017 af fosfor (Slettet)

I #2 (som er korrekt) er der ikke noget +


Svar #8
01. november 2017 af Roxanna

okay super, kan det godt passe at nr 4 bliver så til -1x^2 - 4x - 4? 


Skriv et svar til: Andensgradspolynomium - Faktorisering måske?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.