Matematik

Matematik

01. november 2017 af Margna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej skal lave den her uden hjælpemidler. 

Jeg kan ikke finde ud af den. 

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2017 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2017 af Mathias7878

Se evt tråden

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1786024

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2017 af Mathias7878

Men du skal løse lignigssystemet

f'(2) = 0

og

f(2) = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2017 af fosfor (Slettet)

løs to ligninger med 2 ubekendte:

f'(2) = 0 og f(2) = 2

mht. a og b


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2017 af MatHFlærer

Ja, du har f(x)=ax3+bx2 og den kan du differentiére sådan så du får f'(x)=3ax2+2bx. Du kender punktet A(2,2) for f(x), der hvor punktet er, er jo et lokalt ekstremumspunkt, så f'(x) har faktisk nulpunkt der. Altså det du egentlig skal er at løse to ligninger med to ubekendte

2=a\cdot 2^3+b\cdot 2^2 og 0=3\cdot a\cdot 2^2+2\cdot b\cdot 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2017 af marie9999 (Slettet)

#5 

Hvordan løser man en ligning med to ubekendte? Og kan du evt. vise det fra trin til trin? har nemlig svært ved det


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2017 af Mathias7878

#6

Man kan benytte substituionsmetoden, hvor man først isolerer den ene ubekendte og derefter bruger den til at bestemme den anden ubekendte, f.eks. kan du isolere b i den første ligning og så indsætte det udtryk, du får b til at være lig med i den anden ligning og på den måde isolere a i den anden ligning

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2017 af MatHFlærer

#6 ellers, lige store koefficienters metode. Anbefaler dog substitutionsmetoden. Læs mere her: http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/to-ligninger-med-to-ubekendte mine ligninger kan skrives som:

2=8a+4b og 0=12a+4b og bum. Isolér 4b  i begge ligninger og find a. Når du har fundet a så indsæt den i en af ligningerne og find b


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2017 af marie9999 (Slettet)

er det ligemeget hvilken ligning man starter med?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2017 af Mathias7878

#9

Ja

:)

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. november 2017 af marie9999 (Slettet)

#8 

#10

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. november 2017 af MatHFlærer

#9 og det fedeste er, at du har valgfrihed for at vælge hvilken en af ligningerne du vil bruge til at bestemme b, hvis du vælger min metode. Det er bare herligt. :-) evt. kan du skrive hvad a og b så vi kan verificere det 


Svar #13
01. november 2017 af Margna (Slettet)

Jeg har isoleret 4b i begge ligninger. 

hvad skal jeg nu? 

Vedhæftet fil:FullSizeRender.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #14
01. november 2017 af MatHFlærer

Sæt ligningerne sammen :) 

-12a=2-8a 

find a. Når du har fundet a, så indsætter du a i en af ligningerne fra tidligere og bestemmer b. :-)


Svar #15
01. november 2017 af Margna (Slettet)

når man sætter ligningerne sammen er der så noget man skal isolere?


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. november 2017 af MatHFlærer

#15 yeps


Brugbart svar (1)

Svar #17
01. november 2017 af Mathias7878

Ja du skal isolere a jo :)

- - -

 

 


Svar #18
01. november 2017 af Margna (Slettet)

ej undskyld, men har virkelig svært ved det. Dividere man med -12 på begge sider, kan man divider 2-8a med -12? :/


Brugbart svar (1)

Svar #19
01. november 2017 af Mathias7878

-12a=2-8a 

Hint: Læg 8a til på begge sider

- - -

 

 


Svar #20
01. november 2017 af Margna (Slettet)

hvad gør jeg så nu? er det korrekt? 

Vedhæftet fil:IMG_3133.JPG

Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.