Matematik

Opgave med potensfunktion

05. november 2017 af Simbaceci (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har lidt problemer med at løse denne opgave:

For bølger på dybt vand kan man regne med, at der gælder sammenhængen

y=1,24 * x^0,50

mellem bølgelængden x og bølgens hastighed y. Bølgelængden måles i meter (m) og hastigheden måles i meter pr. sekund (m/s)

Ved positionen P er bølgens hastighed 25% større end ved positionen Q. 

- Hvor mange procent er bølgelængden større ved P end ved Q?


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. november 2017 af janhaa

y=1,24*1,25^{0,5}=1,386


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. november 2017 af mathon

For potensfunktioner
                                        \small y=b\cdot x^{a}
   gælder:
                                        \small 1+r_y=(1+r_x)^a
   hvoraf:
                                        \small r_x=p_x\cdot 10^{-2}=\left (1+r_y \right )^{\frac{1}{a}}-1

                                        \small p_x=\left (\left (1+r_y \right )^{\frac{1}{a}}-1 \right )\cdot 100


Svar #3
05. november 2017 af Simbaceci (Slettet)

Tusind tak for hjælpen begge to :-) 

Ser det rigtigt ud som jeg har gjort her? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2017 af mathon

Nej - det gør det ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. november 2017 af StoreNord

Skærmbillede fra 2017-11-05 12-13-10.png


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. november 2017 af mathon

                                     \small p_x=\left (\left (1+r_y \right )^{\frac{1}{a}}-1 \right )\cdot 100

                                     \small \small p_x=\left (1{.}25^2-1 \right )\cdot 100=56{.}25\%


Svar #7
05. november 2017 af Simbaceci (Slettet)

Nårh ja selvfølgelig, nu forstår jeg det!

Tusind tak for hjælpen allesammen! :-)


Skriv et svar til: Opgave med potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.