Fysik

Beregn en værdi for trådens resistans

05. november 2017 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg beregner opgaven nedenfor. Er der en bestemt formel jeg kan bruge eller?

Jeg har vedhæftet graffen og ligningen for tendelsninjen 

1. Bestem på baggrund af en ligning for tendenslinjen en værdi for trådes resistans. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2017 af mathon

                              


Svar #2
05. november 2017 af annahansen2 (Slettet)

Er der ikkke nogle, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2017 af mathon

Du har ikke angivet enheder.


Svar #4
05. november 2017 af annahansen2 (Slettet)

Jeg har vedhæftet et billede over skemaet. 

Spændingsforskellen er på y-aksen og strønmstyrken på x-aksen 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2017 af sjls

Af Ohms første lov har du, at U=R*I\Leftrightarrow R=\frac{U}{I}, hvilket betyder, at resistansen af tråden i dette tilfælde svarer til hældningen af den rette linje, fordi hældningen er givet ved \frac{\Delta U}{\Delta I}


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2017 af mathon


Svar #7
05. november 2017 af annahansen2 (Slettet)

#5 okay, psser mine udregninger nedenfor?

R=\frac{U}{I}

R=\frac{6,4836}{0,0951}=68,17666

Jeg er ikke sikker på jeg forstår hvordan jeg præcis finder trådens resistans på baggrund af ligningen for tendenslinjen. 

På forhånd tak


Svar #8
05. november 2017 af annahansen2 (Slettet)

Er der nogle, der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. november 2017 af sjls

Du skal aflæse hældningen i regressionsforskriften. Regressionen giver en lineær forskrift af typen y = ax+b, hvor a er linjens hældning.

Svar #10
07. november 2017 af annahansen2 (Slettet)

#9
Så værdien for trådens resistans er 6,4836?

Brugbart svar (1)

Svar #11
07. november 2017 af mathon

…med 2 dec. - ja.


Skriv et svar til: Beregn en værdi for trådens resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.