Fysik

Afgivne effekt

05. november 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

En turbine får tilført en vandmængde på 2 m3/s fra en faldhøjde på 2,5 m.

Find turbinens afgivne effekt, når dens virkningsgrad er 0,8.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2017 af mathon

            \small \small P=0{.}8\cdot \frac{V\cdot \rho \cdot g\cdot h}{t}=0{.}8\cdot \tfrac{V}{t}\cdot \rho \cdot g\cdot h=

                     \small \small 0{.}8\cdot \left (\tfrac{2\;m^3}{s} \right )\cdot \left ( 1000\; \tfrac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 9{.}82\; \tfrac{N}{kg} \right )\cdot \left ( 2{.}5\;m \right )=39280\; \tfrac{J}{s}=39{.}280\; kW


Svar #2
05. november 2017 af Kristensenalex


Skriv et svar til: Afgivne effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.