Kemi

Hjælp til kemi B om partialtryk!

07. november 2017 af Detoka (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

I en beholder på 120 L findes 5,0 mol H_2(g) og 10,2 mol I_2(g) og intet andet.
Temperaturen er 20 grader C.

A) Beregn de to gassers partialtryk.

Beholderen opvarmes til 560 grader C, hvorved følgende ligevægt indstiller sig:

H_2(g) + I_2(g) ? 2HI(g)

B) Beregn stofmængerne n(H_2) og n(I_2) ved ligevægt.

C) Beregn totaltrykket i beholderen før og efter ligevægt. Hvorfor er de to tryk ens?

D) Beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved 560 grader C.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2017 af janhaa

a) p = nRT/V

b)

H2 + I2 <=> 2HI

0,042..0,085....0

0.042-x...0.085-x...2x

K = (2x)^2/((0,042-x)*(0,085-x))

K=?

c)

Dalton's law

d)

se b)


Svar #2
07. november 2017 af Detoka (Slettet)

Dalton's law? Kan du uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2017 af janhaa

#2

Dalton's law? Kan du uddybe?

ang b), du må oppgi K for å regne ut x.

Dalton's law:

p(a)+ p(b) + p(c) +... + = p(tot)

p(tot) = sum of partial pressures


Skriv et svar til: Hjælp til kemi B om partialtryk!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.