Matematik

Romber

08. november 2017 af Weeke (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg er gået i stå med denne opgave

Undersøg, hvor stort arealet af en rombe kan højst blive, hvis den har sidelængden 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

h på tegningen bliver størst når vinklen nærmer sig 90o, dvs. at romben bliver til et rektangel. Hvis alle sider har længden 5, vil det maksimale areal være 5*5 = 25.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2017 af mathon

…h på tegningen bliver størst når vinklen nærmer sig 90o, dvs. når romben udarter til et kvadrat.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2019 af majahhhhh

Jeg har samme opgave for til om en uge... jeg forstår ikke det i andre har svaret, og jeg må ikke spørge min lærer om hjælp. 

En der kunne tænke sig at uddybe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2019 af ringstedLC

Spørgsmålet i #0 om en rombe er lidt uklart i forhold til figuren i #1 fordi den viser et parallellogram. Men fordi en rombe er et parallellogram med lige lange sider, gælder formlen også for en rombe:

\begin{align*} A_{parall.} &= h\cdot g \\ A_{rombe} &= h\cdot s\;,\;s=5\Rightarrow h\leq 5 \\ A_{rombe_{Maks.}} &= h_{Maks.}\cdot 5 \\ A_{rombe_{Maks.}} &= 5\cdot 5 \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Romber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.