Matematik

eksponentiel udvikling - hvor mange procent stiger funktionen

12. november 2017 af lunalssn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg kunne beregne a & b med jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved c. 

Grafen for en eksponentiel funktion går gennem punkterne (2, 349) og (20, 3211)
a) 
Bestemt værdien af konstanten a (4 decimaler)
Her har jeg fået 1,1312
b) 
Bestemt værdien af konstanten b (helt tal)
Her har jeg fået 273
c) 
Med hvor mange procent stiger funktionen ved en x-tilvækst på 1 enhed? (2 decimaler)

Her har jeg problemer med. Er der nogen der kan forklare den=


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2017 af mathon

                    \small f(x)=272{.}731239\cdot 1{.}131215^x

                     \small 1+r=a

                     \small 1+r=1{.}131215

                     \small r=p\cdot 10^{-2}=0{.}131215

                     \small p\cdot 10^{-2}=13{.}1215\%


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2017 af mathon

alternativt:
                     \small p=\left (\frac{f(x+1)-f(x)}{f(x)} \right )\cdot 100\%


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling - hvor mange procent stiger funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.