Matematik

Differentielregning - Er dette rigtigt?

15. november 2017 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med vehæftet opgave. 

Kan det godt passe at resultatet bliver -14 + 2h? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2017 af Therk

Hvordan er du kommet frem til det resultat?

Det er ikke korrekt, men hvis du fortæller hvordan du er kommet frem til det, er det nemmere at hjælpe dig med at forstå hvorfor du har taget fejl og hvordan.

Det er i øvrigt lidt mærkeligt. Hvad menes der med x0? Hvor kommer h fra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2017 af Mathias7878

\small \Delta y = f(x_0+h)-f(x_0) = (2*(-4)-3+h)-(2*(-4)-3) =

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2017 af Therk

#2:

Højre side er ikke lig f(x_0+h)-f(x_0) som du skriver.

I formeleditoren kan du med fordel bruge \cdot i stedet for ( * ) som gangeoperator.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2017 af Mathias7878

#3

Noteret. Hvor er fejlen om jeg må spørge? Kan ikke lige umiddelbart se den :p

Ligeledes: Er der en smartere måde at lave den omvendte skråstreg udover kommandoen "alt+092"?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2017 af Therk

Well, hvis f(x) = 2x-3 så er

\begin{align*}f(x_0+h) &= 2(x_0+h)-3 \\&= 2x_0+2h-3 \\&\ne 2 x_0 -3 +h \end{align*}

som du fik i #2.

\rule{7cm}{0.4pt}

Kommandoen \backslash ( \backslash ) giver den omvendte skråstreg.


Skriv et svar til: Differentielregning - Er dette rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.