Matematik

Relativ simpel diff. opgave - tvivl

16. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Måske er det bare trætheden, men hvorfor giver den egentlig 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2017 af mathon

          \small \small h{\,}'(x)=2 \cdot x^{2-1}+0=2x^1=2x


Svar #3
16. november 2017 af Mathian

det var 6^3, som forvirrede mig. Så alle konstanter med opløftede eksponenter giver bare 0?  Modtaget. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2017 af Mathias7878

#3

Du kan jo bare regne ud, hvad 63 er lig med, dvs. 18, som er en konstant og derfor hvis differentieres giver 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2017 af mathon

Du kan jo bare regne ud, hvad 63 er lig med, dvs. 216, som er en konstant og derfor differentieret er lig 0.

En vilkårlig konstant kan noteres
                                                        \small k=k\cdot 1=k\cdot x^0

og differentieres:
                                                        \small \left (k\cdot x^0 \right ){\, }'=k\cdot \left (x^0 \right ){\, }'=k\cdot \mathbf{\color{Red} 0}\cdot x^{0-1}=0

hvorfor alle konstanter differentieret er lig med 0.


Svar #6
16. november 2017 af Mathian

Ja, det selvfølgelig rigtigt. Forsigtighed og frygten for at ramme en undtagelse er nok det som har blokeret, men det gør jeg fremover. Tak Mathon og Mathias. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2017 af Mathias7878

#5

Hov ja, ups. Det giver jo ikke 18, men 216 - rookie mistake! :-)
 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Relativ simpel diff. opgave - tvivl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.