Matematik

Diff. opgave

16. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Hvorfor giver det ikke -2/3^2x + 5/2kvadratrodx . Eller er det bogen som har fejlet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2017 af mathon

                                        


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2017 af mathon

               \small \small \small f{\,}'(x)=\tfrac{1}{3}\cdot 2\cdot x^{2-1}+5\cdot \tfrac{1}{2\sqrt{x}}=\tfrac{2}{3}x+\tfrac{5}{2\sqrt{x}}=\tfrac{2}{3}x+\tfrac{5}{2}x^{-\frac{1}{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2017 af Mathias7878

Note:

\small f(x) = \frac{x^2}{3} = \frac{1*x^2}{3} = \frac{1}{3}*x^2

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2017 af Mathias7878

Koefficientreglen anvendes:
 

\small (k*f(x))' = k*f'(x)

hvor

\small k = \frac{1}{3}

samt

\small f(x) = x^2

og tilsvarende anvende koefficientreglen på det andet udtryk, dvs

\small (k*g(x))' = k*g'(x)

hvor

\small k = 5

samt

\small g(x) = \sqrt{x}

hvilket kan omskrives til

\small g(x) = x^{0.5}

- - -

 

 


Svar #5
16. november 2017 af Mathian

Tak ! Har set fejlen nu


Skriv et svar til: Diff. opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.