Matematik

Normalfordeling opgave

16. november 2017 af Cyros (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der ved hvordan man beregner denne opgave?

Opgave 1: For de 23 633 værnepligtige, der var på session i 2004, fandt man at højderne var normalfordelt med middelværdi 180,9 og spredning 6,8

- Hvor mange% var under 170 cm?
- Hvor mange % var over 190 cm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2017 af janhaa

P(x<170)=G(\frac{170-180,9}{6,8}=G(1,603)\\ \\ P=0,0516=\\5,2\%P(x<170)=G(\frac{170-180,9}{6,8}=G(1,603)\\ \\ P=0,0516=5,2\%N(180.9, 6.8)

P(x<170)=G(\frac{170-180,9}{6,8}=G(1,603)\\ \\ P=0,0516


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2017 af SuneChr

I Excel, NORMFORDELING, får vi:
P(X < 170) = 0,054473...
P(X > 190) = 1 - P(X ≤ 190) = 0,090409... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2017 af SuneChr

Opgaven kan også let løses v.h.a. normalfordelingspapir,
og giver et godt grafisk overblik.
Papiret var, før computeren blev alle mands eje, ret dyrt at købe,
men kan i dag printes gratis fra nettet. 


Skriv et svar til: Normalfordeling opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.