Kemi

Ks værdi

19. november 2017 af mikkelhnn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal finde ks og pks af hcl, jeg har pH.

pH=-log(cs)

10^-1.04=(cs)=0.9120108394

Jeg skal vel bruge denne formel:

ks=(H3O*B)/S

H3O og S må være det samme, da det er en stærk syre, men hvad er B?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2017 af mathon

HCl er en af de stærke syrer, for hvilke Kbestemmes skønsmæssigt i forhold til to-hydrone svagere syrers tvungne optagelse af endnu en hydron,
hvorfor 
                           Ks = ([H3O+]*[B)] / [S]   ikke kan anvendes.


Skriv et svar til: Ks værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.