Matematik

Ligninger

20. november 2017 af janiw (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej er der nogen der kan hjælpe mig???

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2017 af Mathias7878

De køber 6 colaer og 6 burgere. Hvis x er prisen for en burger og hvis y er prisen for en cola har du ligningen

\small 6x+6y = 300

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2017 af Mathias7878

Forstår du, hvordan du udregner b)?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2017 af Mathias7878

Anvendes substitutionsmetoden haves

\small x+4y = 110

x isoleres:

\small x = 110-4y

x substitueres i den anden ligning

\small 6x+6y = 300

ligningen reduceres

\small 6*(110-4y)+6y = 300

y isoleres

\small 660-18y = 300

\small y = \frac{-360}{-18} = 20

\small x = 110-4*20 = 30

Dvs. prisen for en burger er 30 kr og prisen for en cola er 20 kr.

Anvendes lige store koefficienters metode haves

\small x +4y = 110

Lige store koefficienter findes

\small 6x+24y=660

\small 6x+6y = 300

6x isoleres i begge ligninger

\small 6x = 660-24y

og

\small 6x = 300-6y

Da begge ligninger er lig 6x må de også være lig hinanden

\small 660-24y = 300-6y

\small -18y = -360

\small y = \frac{-360}{-18} = 20

Da kan y indsættes ind i en af ligningerne (det er ligemeget hvilken) for at bestemme x-værdien, dvs

\small 6x = 300-6*20 = 180

\small x = \frac{180}{6} = 30

hvilket giver præcist det samme resultat som før

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2017 af mathon

                                    \small \begin{Bmatrix} \small x+4y = 110\\ x+y=50 \end{Bmatrix}

subtraktion giver:
                                     \small 3y=60
                                     \small y=20

                                     \small x=50-y
                                     \small x=30
                       


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.