Matematik

Isoler F

21. november 2017 af NielsThoegersen - Niveau: C-niveau

Vi får opsat følgende sammenhæng: C=\frac{F-32}{1,8} 

Isoler F

Er der mon en, som kan guide mig igennem, hvordan man løser opgaven? Bemærk, at jeg ønsker hjælp til, hvordan man løser den – ikke svaret (Dette ønsker jeg selvfølgelig selv at finde, så jeg lærer noget)

Tak på forhånd! :)

Hilsen Niels.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2017 af Mathias7878

\small C = \frac{F-32}{1.8}

Læg gang med 1.8 på begge sider

\small C*1.8 = \frac{F-32}{1.8}*1.8

Her kan 1.8 ganges op i tælleren og duh ar

\small C*1.8 = \frac{(F-32)*1.8}{1.8}

Her ser du, at 1.8 er både i tæller og nævner og derfor går ud med hinanden. Du har derfor

\small C*1.8 = F-32

Læg da 32 til på begge sider og du har, at

\small \small F = C*1.8+32 = 1.8C+32

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2017 af tyskeren11 (Slettet)

Du ønsker at isolere F:

- Du ganger med 1,8 på begge sider af lighedstegnet:

- Du lægger 32 til på begge sider af lighedstegnet:

- Du har hermed isoleret F.


Svar #3
21. november 2017 af NielsThoegersen

Gud ja, sværere var det jo ikke! :D 

Tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Isoler F

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.