Matematik

En trigonometrisk funktion f er givet ved

21. november 2017 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa kære studieportalsbrugere :) 
Jeg har et spørgsmål angående en opgave, som lyder på følgende måde: 

En trigonometrisk funktion f er givet ved forskriften 

f(x)=3sin(2x)+7,   0\leq2pi 

 

a) Skitser grafen for f, og bestem minimum for f. 

Jeg har aflæst den til at være 4, men er dette korrekt?  

b har jeg styr på 

c) Grafen for f og linjen med ligningen x=5 afgrænser sammen med koordinatakserne en punktmængde M, der har et areal. Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når M drejes 360 grader om koordinatsystemts førsteakse. 

Tak på forhånd 



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2017 af peter lind

a) Du kan se det mere præcist ved at sin() antager som mindsteværdien 1

c) V=π∫f(x)2dx


Svar #2
21. november 2017 af pokemonorm

Hejsa Peter :) 
a'eren forstår jeg ikke lige helt?. Hvordan kan man se det grafisk??


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2017 af peter lind

a) Metoden er ikke grafisk. Du kan ved indsættelse af minimum for sinus få  den præcise minimumsværdi for funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2017 af ringstedLC

a)

-1\leq \sin (x)\leq 1 \\ f_{min}(x)=3(-1)+7=4

c)

V=\pi \int_{0}^{5}(f(x))^2 \; dx= \; ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

Du kan finde minimum grafisk ved at finde det laveste punkt på kurven. Du skriver i #0, at du har bestemt det til 4, hvilket er korrekt. For den givne funktion kan man benytte, at minimum for sin er -1 og derved kontrollere aflæsningen, idet funktionsudtrykket bliver reduseret til 3*(-1)+7 = 4.

Der er i a) ikke angivet, om du skal aflæse minimum eller beregne det, men jeg tolker det som at du skal aflæse det, fordi det står i sammenhæng med "Skitser grafen..."


Skriv et svar til: En trigonometrisk funktion f er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.