Matematik

Udledning af et areal af nogle kvadrater

22. november 2017 af Zephon - Niveau: A-niveau

Jeg er kommet lidt i knibe med delopgave b i denne opgave.

Jeg har lavet opgave a og fået det samlede areal til 6 cm^2.

I forhold til delopgave b, kan man overveje at det skal have en slags udregning på denne vis:

Samlede areal =

A = laengde1^2+laengde2^2

på en eller anden vis?

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2017 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2017 af swpply (Slettet)

Lad L1 hhv. L2 betegene længden af snor 1 hhv. snor 2. Da gælder der;

                                                     L_1 = 4x
og
                                                     \begin{align*} L_2 &= 12 - L_1 \\ &= 4(3-x) \end{align*}

Idet der er tale om kvadrater, er de respektive arealer altså givet som:

                                                     \begin{align*} A_1 &= \bigg(\frac{L_1}{4}\bigg)^2 \\ &= x^2 \end{align*}
og

                                                     \begin{align*} A_2 &= \bigg(\frac{L_2}{4}\bigg)^2 \\ &= (3-x)^2 \end{align*}.

Altså er det samlede areal:

                                                       \begin{align*} A &=A_1 + A_2 \\ &= \ldots \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2017 af Eksperimentalfysikeren

Du har regnet galt i første spørgsmål.


Svar #4
22. november 2017 af Zephon

#2 

Selvfølgelig! Mange tak!


Svar #5
22. november 2017 af Zephon

#3 

Jeg har skrevet forkert, det giver 5 cm^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2019 af Bygningsingeniør

Hej

Er der nogen, som kan forklar hvor (L1/4) = A1           og         (L2/4)=A2


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2019 af Eksperimentalfysikeren

Jeg kan ikke se noget sted, hvor der står, at de er det. Det passer heller ikke med at L1 og L2 er længder og A1 og A2 er arealer.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. februar 2019 af Bygningsingeniør

#7

Jeg kan ikke se noget sted, hvor der står, at de er det. Det passer heller ikke med at L1 og L2 er længder og A1 og A2 er arealer.

jeg mente (L1/4)= A1      og (L2/4)=A2


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. februar 2019 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke helt rigtigt. Der skal stå: (L1/4)2= A1. Der en snor med længde L1. Den skal danne alle 4 sider i kvadratet, så hver side har længden L1/4.


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. februar 2019 af Bygningsingeniør

#9

Det er ikke helt rigtigt. Der skal stå: (L1/4)2= A1. Der en snor med længde L1. Den skal danne alle 4 sider i kvadratet, så hver side har længden L1/4.

tak for det, det forstår jeg nu, men har du mulighed for a hjælpe med b?


Skriv et svar til: Udledning af et areal af nogle kvadrater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.