Matematik

ligning

23. november 2017 af abey (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan løser man ligningen: 

9-x/4=8x/3 + 11

Det skal være en brøkstreg og ikke /, men ved ikke hvordan man gør... Svaret skal være -3, men det kan jeg ikke rigtig få det til


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2017 af ringstedLC

Kom med dine udregninger, så vi kan se, hvor det går galt


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2017 af mathon

                  \small \frac{(9-x)}{4}=\frac{8x}{3}+11              \small \text{ multiplicer med 12}

                  \small 3(9-x)=4\cdot 8x+132

                  \small 27-3x=32x+132

                  \small -105=35x

                   \small x=-\frac{105}{35}

                   \small x=-3

                 


Svar #3
23. november 2017 af abey (Slettet)

#1
Kom med dine udregninger, så vi kan se, hvor det går galt #2

Jeg gør næsten det samme som svar #2, hvor jeg ganger på kryds, men jeg ganger ikke med 12. Hvorfor skal man egentlig det? Det forstår jeg ikke

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2017 af Mathias7878

#3

mathon ganger med 12 i #2 for at fjerne både nævneren på venstre side og nævnen på højre side. Han har da fundet en tal både 3 og 4 går op i. Du kunne også have valgt at gange med 24. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2017 af ringstedLC

#3 #1
Kom med dine udregninger, så vi kan se, hvor det går galt #2

Jeg gør næsten det samme som svar #2, hvor jeg ganger på kryds, men jeg ganger ikke med 12. Hvorfor skal man egentlig det? Det forstår jeg ikke

Men når du så ganger over kors, hvad så med de 11?


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.