Fysik

HJÆLP til opgaver

23. november 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle. Kort sagt fatter jeg hat af hvad jeg skal gøre i følegnde opgaver. (Se vedhæftet).

OBS: jeg skal kun have hjælp til c, d, e og f. 

Resten har jeg lavet. 

Håber I kan hjælpe. 

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2017 af mathon

                      


Svar #2
23. november 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej Mathon.

Er du også sød at hjælpe mig med opgaverne. 

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2017 af mathon

c)

                   \small Q=\left (235.043924-142.920480-90.923380-1.008665 \right )u\cdot c^2=

                   \small Q=\left (0{.}191399 \right )u\cdot (2{.}99792\cdot 10^8)^2=2{.}85648\cdot 10^{-11}\; J=178{.}287\; MeV


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2017 af mathon

d)
                   \small N=\frac{\left (10^9\; \tfrac{J}{s} \right )\cdot \left ( 3{.}15569\cdot 10^7\; \tfrac{s}{\text{\aa r}} \right )}{2{.}85648\cdot 10^{-11}\; J}=1{.}10475\cdot 10^{27}\; \text{\aa r}^{-1}
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2017 af mathon

e)
                   \small m(_{92}^{235}\textrm{U})=\frac{1{.}10475\cdot 10^{27}}{6{.}02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1}}\cdot \left ( 0{.}235043924\; \tfrac{kg}{mol} \right )=431{.}183\: \; kg


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2017 af mathon

f)
                   \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \text{energimasse}=\left ( 1{.}10475\cdot 10^{27} \right )\cdot \left ( 0{.}191399\; u \right )=2{.}11448\cdot 10^{26}\;u=0{.}351118\; kg=351{.}118\; g
 


Skriv et svar til: HJÆLP til opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.