Matematik

bestem rumfanget af omdrejningslegmet

25. november 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med en opgave som jeg ikke kan få til at passe, jeg har vedhæftet min opgave. 

Vedhæftet fil: omdrejningslegme.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2017 af Mathias7878

Nulpunkter findes ved at løse ligningen

\small f(x) = 0

og ikke

\small f'(x) = 0

- - -

 

 


Svar #2
25. november 2017 af sandrai

Ups.. :-) 

nu for jeg nulpunkterne 0 og 3 

og hvis jeg sætter det ind i formlen for jeg 65,43 

er det rigtig nok? 


Svar #3
25. november 2017 af sandrai

men jeg skal vel også benytte de 360 grader et sted? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2017 af SuneChr

# 2    Ja, helt nøjagtigt  \frac{729\pi }{35} = 65,43488698477...


Svar #5
25. november 2017 af sandrai

hvor kommer det der fra? er det en anden måde at skrive de 65,43 på :-) 


Svar #6
25. november 2017 af sandrai

Nåårh okay :-) 

hvordan regner jeg så b? :-) 

skal jeg bare sætte t ind på x plads eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2017 af SuneChr

# 6  Der gælder så

\int_{0}^{t}f(x)\, \textup{d}x=\frac{1}{2}\int_{0}^{3}f(x)\, \textup{d}x            0 < t < 3
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2017 af Mathias7878

Note til #2

Husk at skelne mellem "for" og "får" :-)

Se evt

http://sproget.dk/raad-og-regler/typiske-problemer/far-eller-for

- - -

 

 


Svar #9
25. november 2017 af sandrai

Ja det var en stavefejl, det gik lidt hurtig med at skrive. :-) 

så jeg skal gøre det samme bare ved at sætte 1/2 uden for integralet istedet for pi?


Svar #10
25. november 2017 af sandrai

Så det bliver så 10,41 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2017 af ringstedLC

Nej!

t er en linje, der halverer M. Se #6!

π brugte du til at beregne at omdrejningslegemets volume.


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. november 2017 af SuneChr

# 10
Man har, i # 7, en ligning, som er ensbetydende med ligningen

\small \frac{1}{4}t^{4}-t^{3}=\frac{1}{2}\left ( \frac{1}{4}\cdot 3^{4}-3^{3} \right )      ∧     0 < t < 3

Det er mere vigtigt for dig at kunne se, hvorfor udtrykkene ser ud, som de gør end dét at finde værdien for t.
Men nu kræver opgaven, at vi skal finde t.
Nu får du, hvad t er, men brug så tiden på at tænke indlæggene igennem.
t = 1,84281729...
 


Svar #13
26. november 2017 af sandrai

hvor kommer 1/4 ind i billedet og at de er opløftet i 4 og 3? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. november 2017 af Mathias7878

\small \int f(t)dt = \frac{1}{4}\cdot t^4 - 3 \cdot \frac{1}{3}\cdot t^3 = \frac{1}{4}\cdot t^4-t^3

- - -

 

 


Svar #15
29. november 2017 af sandrai

forstår ikke hvor i for tallende fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. november 2017 af Mathias7878

Du bruger din oprindelige funktion f(x), som du så integrerer. 

- - -

 

 


Svar #17
29. november 2017 af sandrai

hmm okay vil lige prøve så :-) 


Svar #18
29. november 2017 af sandrai

når jeg integrere kan det så  godt passe jeg for den til 0,25 * x^4 - x^3 


Brugbart svar (0)

Svar #19
30. november 2017 af ringstedLC

Ja. Se #14. Men ret lige dit x til t


Skriv et svar til: bestem rumfanget af omdrejningslegmet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.