Matematik

Gør rede for hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i antallet af brugere www.plaxo.com

27. november 2017 af gabiglos (Slettet) - Niveau: B-niveau

På internettet findes en on-line adressebog, som har et stærkt stigende antal brugere. I en model antages det, at antallet af brugere kan beskrives ved funktionen 

N(t)=477475*1,084^t 

hvor N(t) angiver antallet af brugere tiden t og t angiver tiden i målt i måneder efter 1 januar 2013. 

Gør rede for hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i antallet af brugere www.plaxo.com

Men jeg forstår ikke hvordan jeg skal gøre rede for det?

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2017 af Mathias7878

\small N(t) = b\cdot a^t = 477475\cdot 1.084^t

Dvs

\small b = 477475

og

\small a = 1.084

Du skal dermed forklare, hvad de to konstanter a og b betyder i forhold til opgaveformulering. Her ved du, at N(t) angiver antallet af brugere tiden t og t angiver tiden i målt i måneder efter 1 januar 2013.

Prøv derfor at forklare, hvad du tror de betyder (du behøves ikke at vide det - du kan blot gætte) og så skal jeg nok fortælle, om det er rigtigt eller forkert. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2017 af mathon

                   \small N(t)=N_0\cdot a^t

         \small N_0\text{ er antal brugere 1. januar 2013}

         \small a\text{ er den m\aa nedlige fremskrivningsfaktor}

         \small a=1+r\; \; \text{ r er den m\aa nedlige v\ae kstrate}


Svar #3
27. november 2017 af gabiglos (Slettet)

#1

\small N(t) = b\cdot a^t = 477475\cdot 1.084^t

Dvs

\small b = 477475

og

\small a = 1.084

Du skal dermed forklare, hvad de to konstanter a og b betyder i forhold til opgaveformulering. Her ved du, at N(t) angiver antallet af brugere tiden t og t angiver tiden i målt i måneder efter 1 januar 2013.

Prøv derfor at forklare, hvad du tror de betyder (du behøves ikke at vide det - du kan blot gætte) og så skal jeg nok fortælle, om det er rigtigt eller forkert. 

er b det der angiver størrelsen af N0 og a så den årlige vækst?

 

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2017 af Mathias7878

\small b = 477475

hvilket vil sige, at der var 477.475 brugere 1. januar 2013 på hjemmesiden ploxo.com

\small a = 1.0383

hvor vækstraten kan beregnes som

\small r = (a-1)\cdot 100 = (1.0383-1)\cdot 100 = 0.383\cdot 100 = 3.83 \%

hvilket vil sige, at antallet af brugere på hjemmesiden ploxo.com er steget med 3.83 % pr. år i årene efter 2013.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Gør rede for hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i antallet af brugere www.plaxo.com

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.