Matematik

Eksamensspørgsmål om differentligningen y' = k * y/x

30. november 2017 af tvcdk2739 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære allesammen,

Jeg sidder med nedenstående eksamensspørgsmål:

Er der en venlig sjæl der kan forklare mig hvilken type differentialligning y' = k * y/x er? Jeg kan finde absolut intet om denne type uanset om jeg kigger i mine bøger eller på nettet. 

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2017 af mathon

1. ordens differentialligning:

                      Vis selv, at 
                                                      \small y{\, }'=k\cdot \tfrac{y}{x}
                      har løsningen
                                                      \small y= x^k


Svar #2
30. november 2017 af tvcdk2739 (Slettet)

Hej igen,

Tusind tak for svaret. Tænker du så at jeg beviser den vha. metoden: separation af de variable?

Vh

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2017 af mathon

          Ja.


Svar #4
30. november 2017 af tvcdk2739 (Slettet)

Tak for det mathon. :-)

Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål om differentligningen y' = k * y/x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.