Matematik

Vektor opgaver

02. december 2017 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa kære SP-brugere! 
Jeg har lige et spørgsmål angående følgende opgave. 


Her ses to vektorer \vec{a}=\binom{1}{3} og \vec{b}=\binom{0}{2}-   

Beregn længden af vektor 2\vec{a}+\vec{b} 

Her får jeg et tal, som er umuligt at beregne uden en lommeregner. Men siden opgaven er uden hjælpemidler, ved jeg ikke helt, hvordan den skal beregnes. MVH 
- Pokemonorm


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2017 af fosfor (Slettet)

2a + b = 2(1, 3) + (0, 2) = (2, 6) + (0, 2) = (2, 8)

Længden er sqrt(22 + 82) = sqrt(4 + 64) = sqrt(68)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2017 af peter lind

Det er formodentlig kvadratroden du ikke kan regne ud. Lever bare svaret som kvadratod


Skriv et svar til: Vektor opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.