Matematik

Opgave - Vektor

02. december 2017 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa Kære SP :) 
Jeg har lige et spørgsmål angåedne følgende opgave:  

Beregn de værdier af t, for hvilke \vec{a}+t\vec{b} er vinkelret på \vec{b}-t\vec{a}
 
Her er vekor a \binom{1}{3}  og vektor b \binom{0}{2}
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2017 af fosfor (Slettet)

regn prikproduktet ud og sæt lig 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2017 af mathon

          \small \overrightarrow{a}+t\cdot \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}+t\cdot\begin{pmatrix} 0\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\3+2t \end{pmatrix}

          \small \overrightarrow{b}-t\cdot \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} 0\\2 \end{pmatrix}-t\cdot\begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -t\\2-3t \end{pmatrix}

           \small \left (\overrightarrow{a}+t\cdot \overrightarrow{b} \right )\cdot \left (\overrightarrow{b}-t\cdot \overrightarrow{a} \right )=\begin{pmatrix} 1\\3+2t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -t\\2-3t \end{pmatrix}=0


Svar #3
02. december 2017 af pokemonorm

Er t=0,5??


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2017 af fosfor (Slettet)

Nej, upload et billede af hvad du har gjort


Svar #5
02. december 2017 af pokemonorm

Altså, jeg prikkede dem bare sammen til sidst, som der siges i  #2, 


Skriv et svar til: Opgave - Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.