Matematik

tegn grafen for f og benyt modellen

03. december 2017 af Tinisi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! har problemer med at forstå denne opgave, håber nogen kan hjælpe (se fil)

Vedhæftet fil: opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2017 af ringstedLC

a) Det er noget af en forskrift, men hvis du ser godt efter, er den faktisk ligetil.

f(t)=at^{4}-bt^{3}+ct^{2}+dt+e, \;\; 0\leq t\leq 52

Det er altså et 4. gradspolynomium, som du tegner i dit CAS.

b) Differentier og beregn maksimum.

c) Indsæt 10 i f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2017 af StoreNord

#0 behøver ikke differentiere for at finde maksimum.        :)
Hunkankunen dør automatisk når den er 52 uger.            :)
Og det er f' han skal finde i t=10


Svar #3
03. december 2017 af Tinisi (Slettet)

Forstår ikke helt hvad der sker i b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2017 af StoreNord

Hvis du har tegnet grafen for eksempel i Geogebra, vil du vide, at efter 52 uger lever den  ikke længere. Den har altså nået sin maksimum-vægt. Globalt maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2017 af StoreNord

Jeg ser nu, at jeg måske har taget fejl. Mine noter er slettet, men her er en ny udgave:Skærmbillede fra 2017-12-03 23-46-30.png


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2017 af StoreNord

For øvrigt er der vendetangent i x=10. Og også en Mellem B og C.
Det kan du se ved at differentiere f'(x).


Skriv et svar til: tegn grafen for f og benyt modellen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.