Matematik

Muligheder for at ramme en kortværdi mellem 12 og 16 i blackjack

07. december 2017 af cralle100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg er i gang med at regne på at tælle kort i blackjack, og jeg skal først udregne, hvor stor en sandsynlighed, der er for, at dealeren får en 'stiff hand' (kortværdi mellem 12 og 16), men jeg er simpelthen gået helt død. Essere tæller selvfølgelig for 1 eller 11, kortene 2-9 tæller for deres egen værdi og billedkort tæller for 10. nogle der kan hjælpe? Man bruger 6 deck à 52 hver.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2017 af SuneChr

Der er sikkert mange, som ikke går på Casino eller kender Blackjack. Beskriv præcis hvad en kortbunke indeholder, hvordan der trækkes af bunken, og hvor mange gange, 6 deck á 52, hvad er det?, ...


Svar #2
07. december 2017 af cralle100 (Slettet)

#1 Hej!
Beklager min upræcise forklaring. Der er 52 kort i et deck. Der bliver brugt 6 deck, og det vil sige, at der er 52*6=312 kort i alt i en bunke. Der trækkes to gange. Første gang vil der selvfølgelig være 312 muligheder og anden gang vil der være 311. En fyldt kortbunke indeholder 4*6 esser, da der er 4 esser i et deck, og vi bruger 6 decks. 4*6=24 esser. Der er 4*4 kort med talværdien 10. 4*4*6=96. og så vil der være 8*4*6 kort med talværdien, der står på deres kort (kortene fra 2-9). 8*4*6=192. 24+96+192=312


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2017 af SuneChr

Er spørgsmålet da:
Hvor stor er sandsynligheden for, at dealeren trækker to kort, af hele bunken, uden tilbagelægning, 
hvis sum er  12, 13, 14, 15 eller 16 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2017 af SuneChr

To kort giver summen 12 med flg. fordeling:
 (I)     2   es'er
 (II)    1   2'er  og 1  10'er
(III)    1   3'er  og 1    9'er
(IV)    1   4'er  og 1    8'er
(V)     1   5'er  og 1    7'er
(VI)    2   6'ere
Det ses, at (III), (IV) og (V) kan slås sammen, da delmængderne indeholder samme
antal elementer.

Man fortsætter efter samme mønster for summen 13, 14, 15 og 16.

Til sidst lægges sammen og divideres med  \binom{312}{2}


Skriv et svar til: Muligheder for at ramme en kortværdi mellem 12 og 16 i blackjack

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.