Matematik

Mundtlig matematik

10. december 2017 af Vovse112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey, er der nogen der kunne give et forslag til, hvad man kan sige/vise med dette spørgsmål?

"Redegør for banekurvens udseende, du kan bl.a. komme ind på begreberne lodrette og vandrette tangenter."

I billedet som jeg ar vedhæftet, der er jeg mest i tvivl om den del af spørgsmålet, som hedder "Redegør for banekurvens udseende". Ja. Jeg ved godt at udseendet bestemmes af funktionen, men hvad kan jeg sådan helt konkret sige??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2017 af StoreNord

Du kan se på x-værdien og differentiere den for at finde, hvad x maximalt kan blive.
Det samme med y-værdien.
Du kan også sætte x henholdsvis y lig med 0 for at finde akse-skæringerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2017 af mathon

                  \small \small \frac{\mathrm{d}\overrightarrow{OP}_t }{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} x{\, }'\\ y{\, }' \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -4\sin(t)-4\sin(2t)\\ 4\cos(t)+4\cos(2t) \end{pmatrix}

\small \text{Lodret tangent kr\ae ver: }x{\, }'=-4\sin(t)-4\sin(2t)=0         

\small \text{Vandret tangent kr\ae ver: }y{\, }'=4\cos(t)+4\cos(2t)=0        


Skriv et svar til: Mundtlig matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.