Matematik

Løs andengradsligningen

10. december 2017 af Mille564 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej nogen der kan hjælpe med at løse denne andengradligningen: x^2=x 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2017 af mathon

                         \small \small x^2-x=0

                         \small x\left (x-1 \right )=0

                         \small \small x=\left\{\begin{matrix} 0\\1 \end{matrix}\right.


Svar #2
10. december 2017 af Mille564 (Slettet)

forstår ikke helt hvad du gør?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2017 af DinMakker

Han omskriver udtrykket med henblik på nulreglen. Derefter findes de værdier af x, der kan få udtrykket til at gå op, altså ved at give 0. Det ses at det er 1 og 0, da:

0^2-0=0

og

1^2*(1-1)=0 (bemærk at parantesen giver 0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2017 af mathon

Når \small c i
                   \small ax^2+bx+c=0           \small \text{er lig med 0}

                   \small ax^2+bx=0             

                   \small a x\cdot x+ax\cdot \tfrac{b}{a}=0        \small \text{s\ae ttes den f\ae lles faktor \textit{ax} uden for en parentes:}

                   \small ax\left ( x+\tfrac{b}{a} \right )=0              \small \text{nulreglen giver:}

                   \small x=\left\{\begin{matrix} 0\\ -\frac{b}{a} \end{matrix}\right.

                   
                 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2017 af mathon

alternativt:
                   \small ax^2+bx=0

                   \small x=\frac{-b\pm \sqrt{b^2}}{2a}=\frac{-b\pm b}{2a}=\left\{\begin{matrix} 0\\-\frac{b}{a} \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2017 af ringstedLC

x^{2}=x\Downarrow \\ x^{2}-x=x-x\Downarrow \\ x^{2}-x=0

Divider hvert led med x og sæt udenfor ()

x^{2}-x=0\Downarrow \\ x(x-1)=0

Hvis to faktorers produkt, x og (x-1) er 0, er mindst en af dem lig 0

x(x-1)=0 \Downarrow \\ x=0\vee (x-1)=0 \Downarrow \\ x=0\vee x=1


Skriv et svar til: Løs andengradsligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.