Fysik

gassers densitet og opdrift

11. december 2017 af Line19010 - Niveau: B-niveau

Hej

jeg har to spørgsmål til gassers densitet og opdrift, som jeg håber der er en, som kan hjælpe med. 

på forhånd tak:) 

ps.jeg vedlægger billeder af spørgsmålene.


Svar #1
11. december 2017 af Line19010

opdrift


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2017 af janhaa

pV = nRT

M = m/n og d = m/V

n = m/M

pV = (m/M)*RT

pM = (m/V)*RT

pM = d*RT

q.e.d.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2017 af janhaa

d = pM/RT => M(luft) = 29 g/mol

d =(101325*29*10^-3)/(0,0821*273) = 1,309 kg/m^3


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2017 af mathon

Da trykket i stillestående væske i alle retninger i samme vandrette lag
er ens
haves for forskellen mellem det opadgående og det nedadgående tryk på et kasseformet legerme:

                 \small p_2-p_1=h_2\cdot \varrho _{v\ae ske}\cdot g-h_1\cdot \varrho _{v\ae ske}\cdot g=\left ( h_2-h_1 \right )\cdot \varrho _{v\ae ske}\cdot g=h_{kasse}\cdot \varrho _{v\ae ske}\cdot g
Kraftforskellen kaldet opdriften
er:
                 \small F_{opdrift}=\left (p_2-p_1 \right )\cdot A=\left (h_{kasse}\cdot A \right )\cdot \varrho _{v\ae ske}\cdot g=\underset{\mathbf{\color{Red} tyngden\; af fortr\ae ngt \; v\ae ske}}{\underbrace{V\cdot \varrho _{v\ae ske}\cdot g}}
                 

                     


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2017 af mathon

Specielt ved flydning:

                 \small V_{under}\cdot \varrho _{v\ae ske}\cdot g=V\cdot \varrho _{\, legeme}\cdot g          \small \text{da den resulterende kraft er lig med nul.}

                  \small \frac{V_{under}}{V}= \frac{\varrho _{\, legeme}}{\varrho _{\, v\ae ske}}             \small \text{som for is giver:}

                  \small \small \frac{V_{under}}{V}= \frac{0{.}90}{1{.}00}=\frac{9}{10}

                  \small \small \frac{V-V_{over}}{V}=\frac{9}{10}

                  \small V-V_{over}=\frac{9}{10}V

                   \small \small \left (1-\tfrac{9}{10} \right )V=V_{over}

                   \small V_{over}=\tfrac{1}{10} V


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2017 af mathon

\small \textbf{I anvendelse: }

                   \small \varrho _{\, klods}=\left ( 1-\frac{h_{over}}{h_{klods}} \right )\cdot \varrho _{\, vand}


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2017 af mathon

\small \small \textbf{Sv\ae vning: }
                           \small V\cdot \varrho_{\, luft} \cdot g-V\cdot \varrho_{\, He} \cdot g- m_{nytte}\cdot g=0

                           \small V\cdot \varrho_{\, luft} -V\cdot \varrho_{\, He} - m_{nytte}=0

                           \small m_{nytte}= \left (\varrho_{\, luft} - \varrho_{\, He} \right ) \cdot V


Skriv et svar til: gassers densitet og opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.