Matematik

Regneregler mht. ligninger

14. december 2017 af sigster (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en ligning, der bruges til at beskrive gnidning, der er som følger:

s*e^(2act)*v+v=s*e^(2act)*a-a.

If. min lærer skal ligningen kunne isoleres for v, på følgende måde:

v=a*(s*e^(2act)-1)/(s*e^(2act)+1).

Et mellemled forinden det, er:

v*(s*e^(2act)+1)=s*e^(2act)*a-a

Her et mit spørgsmål så, hvordan går man fra den første ligning jeg skrev, til den tredje. Jeg kan ikke se hvordan +v bliver til +1, inde i parentesen. Håber der er nogle som kan forklare mig det..


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2017 af Anders521

Hejsa,

det er fordi begge led på venstresiden af lighedstegnet har v, der så kan faktoriseres udenfor et parentes. På tilsvarende vis på højresiden mht. a


Svar #2
14. december 2017 af sigster (Slettet)

#1

Hejsa,

det er fordi begge led på venstresiden af lighedstegnet har v, der så kan faktoriseres udenfor et parentes. På tilsvarende vis på højresiden mht. a

Nåå, selvfølgelig. Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Regneregler mht. ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.