Matematik

Ligning for tangent der er vinkelret med en anden linje

14. december 2017 af alex7485 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP!

Sidder og er gået lidt i stå med en opgave der lyder således: 

Find ligningen for den tangent til grafen for funktionen f(x) = x2, der er vinkelret på linien med ligningen 
x+6y = 18.

Er lidt usikker på hvordan jeg skal gribe det an, håber i kan hjælpe! Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2017 af peter lind

Hældningen for linjen er -1/6. Hældningen for den vinkelrette er -1/(-1/6)= 6 så find det punkt hvor f'(x) =6


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2017 af janhaa

6y = 18 - x

y = 3- (x/6)

y2 har slope a2

y har slope -1/6

der

a1*a2 = -1

a2= -1/(-1/6) = 6

y2 = 6x + b

tangent line: y2 = 6x-9


Svar #3
17. december 2017 af alex7485 (Slettet)

#2 Forstår ikke hvordan du kommer frem til 6x-9 hvad har du fået x0 til? fordi jeg får x0 til 3? 


Skriv et svar til: Ligning for tangent der er vinkelret med en anden linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.