Matematik

Andengradsligning opgave

17. december 2017 af Madsiso (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, opgaven lyder således:

__________________________________________________________________

Idet k er et tal. betragtes ligningen (k+1)x^2+2kx+k+2=0 

Løs ligningen for k= -2

For hvilke værdier  af k har ligningen ingen løsninger?

-netop en løsning? -   2 løsninger?

(Husk tilfældet k = -1)

____________________________________________________________________

sådan lyder opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2017 af Mathias7878

Hvis k = -2 haves ligningen

-x^2-4x = 0

Løs da andengradsligningen vha.

d = b^2-4ac

samt

x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2017 af Mathias7878

Ingen løsninger kræver, at d<0 (d er mindre end nul og dermed negativ)

Netop en løsning kræver, at d = 0

To løsninger kræver, at d>0 (d er større end nul og dermed positiv)

- - -

 

 


Svar #3
17. december 2017 af Madsiso (Slettet)

Passer det her

Se vedhæftet billede

Vedhæftet fil:Skærmbillede (1).png

Svar #4
17. december 2017 af Madsiso (Slettet)

#2

Ingen løsninger kræver, at d<0 (d er mindre end nul og dermed negativ)

Netop en løsning kræver, at d = 0

To løsninger kræver, at d>0 (d er større end nul og dermed positiv)

Passer det her.

Se vedhæftet billede...

Vedhæftet fil:Skærmbillede (1).png

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2017 af Mathias7878

Ja din løsning for k = -2 er rigtig.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Andengradsligning opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.