Matematik

hjælp til to opgave

17. december 2017 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Hej. Kan jeg få hjælp til disse to opgaver?

c) 2x-4 = 4x+12/3

mit bud: 2x-4x = 4-4/ 3

- 2 x = 3 ?? kan ike komme videre :(

d) -3y*7/2 = 35 - den er jeg meget i tvivl om


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2017 af ringstedLC

c)

2x-4x=4+\frac{12}{3}\\ -2x=\frac{4\cdot3}{3}+\frac{12}{3}\\ x=\;?

d)

-3y\cdot\frac{7}{2}=35\\ -3y=35\cdot\frac{2}{7}\\ y=\;?


Svar #2
17. december 2017 af Aleynaa

c) så x= 6

fordi: -2x=4

x= -2+4 = 6

og i d er x= 7

fordi: 70/7= 10 så

y= -3+10

y= 7


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2017 af ringstedLC

Det er ikke rigtigt, hverken c) eller d). Hvilket tegn står der skjult mellem en konstant og en variabel?

Prøv igen!

Og når du så har et facit, så sætter du det ind i den øverste linje, for at se om det passer.


Skriv et svar til: hjælp til to opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.