Matematik

Differentialregning, ligning for tangent

20. december 2017 af MartineEmma (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg har ret meget besvær med denne slags opgaver, og lærerens forklaring var ikke til megen hjælp

OPGAVE 3 - LIGNING FOR TANGENT 

Undersøg ved beregning om linjen med ligningen

y=12x+3

er tangent til grafen for funktionen, f, givet ved regneforskriften

f(x)=3e^{4x}

Er der en, der kan hjælpe?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2017 af mathon

Hvis linjen \small l\small y=12x+3 er tangent til grafen for funktionen \small f(x)=3e^{4x}
skal:
                          \small f{\, }'(x_o)=12
                 og
                          \small f(x_o)=12x_o+3

                          


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2017 af mathon

                          \small f{\, }'(x)=3\cdot e^{4x}\cdot \left ( 4x \right ){}'=3\cdot e^{4x}\cdot 4=12\cdot e^{4x}


Skriv et svar til: Differentialregning, ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.