Matematik

Kepler 1. lov

20. december 2017 af haragaAFG (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle

 har lige et andet step, som jeg heller ikke forstår. 

vi har udtrykket: 

[R=\frac{1}{\frac{G*M}{k^{2}} + B*cos(\Theta )}]


For at kunne reducere udtrykket yderligere, kan vi gøre noget ved konstanten. Nu vælger vi at indføre følgende konstanter.
Vi vil gerne have, at alt det der kommer før cosinus i nævneren bliver 1. Derfor indfører vi den første konstant til at være k2/(G·M). Denne konstant kalder vi p. 
Nu indfører vi at e =p·B så vi kan få e i nævneren. Nu har vi altså:

[R=\frac{1*p}{\frac{1} 1+ e*cos(\Theta )}

forstår ikke helt hvordan de kommer frem til det, kan du eventuelt komme med en uddybende forklaring?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2017 af peter lind

Hvis vi forlænger med p fpr vi

R = p/(p*G*M/k2+p*B*cos(Θ)) = p/(1+p*B*cos(Θ)) = p/(1+e*cos(Θ))


Svar #2
20. december 2017 af haragaAFG (Slettet)

Hej igen

forstår det stadig ikke helt, hvordan får man 1 i nævneren? 


Svar #3
20. december 2017 af haragaAFG (Slettet)

Har forstået det nu taak'


Skriv et svar til: Kepler 1. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.