Matematik

Analysere af graf - færdighedsregning

27. december 2017 af Guleroden1 - Niveau: 9. klasse

Hej

jeg er i tvivl, om hvad svarene er til de her spørgsmål.

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Udasdklip.PNG

Svar #1
27. december 2017 af Guleroden1

Jeg mener, hvordan aflæser man dem?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2017 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2017 af ringstedLC

Har du skrevet de røde tal?

Diagrammet viser højeste og laveste temperatur igennem en uge.

29) Her aflæser du den højeste temp. (søndag) og den laveste temp. (fredag).

Deres numeriske værdier lægges sammen.

30) Læg de gule søjler sammen og divider med antallet af dage.

31) Læg de røde søjler (med fortegn) sammen og divider med antallet af dage.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2017 af Mathias7878

29) Variatonsbredden er 14, da |12-(-2)| = 14

30) 63/7 = 9

31) 7/7 = 1

- - -

 

 


Svar #5
28. december 2017 af Guleroden1

Okay.

De røde tal er svarene, og der står da 105?

Men det er jo 9 eller?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. december 2017 af ringstedLC

Undskyld. Jeg forstår godt din undren. Jeg og måske #4, skal vist have pudset julefedtet af brillerne.

30) "Find gennemsnitlige højeste dagtemperatur". Det er søndag, altså 12. Jeg begriber ikke de 105.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. december 2017 af Mathias7878

#6

Det er bare mærkeligt, når der står celsius grader tegnet, hvis man kigger oppe i højre hjøre.

Spørgsmål 31) er 1, hvis du skal finde gennemsnittet. Hvis du lægger nattetemperaturene sammen giver det dog 7, men det er vel ikke det, der spørges om?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. december 2017 af ringstedLC

???:

Hvis én søjle på diagrammet viser den gennemsnitlige temp. den dag eller den nat, kan 31) ikke besvares, da man så ikke har den laveste temperatur.

Hvis én søjle derimod viser den højeste dagstemperatur eller laveste nattemperatur, kan 30) ikke besvares, da man så ikke har gennemsnitstemperaturen.

29) OK, - da ovenstående ikke har betydning for variationen.

Kan du se problematiken og spørge din lærer?


Skriv et svar til: Analysere af graf - færdighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.