Kemi

Nogle der kan hjælpe med denne pH- beregning please

03. januar 2018 af Anar2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har forsøgt at løse opgaven, men jeg kan bare ikke finde ud, hvordan jeg kan få et resultat, idet jeg mangler pKs. 

Håber virkelig i vil bruge et par minutter på at hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2018 af janhaa

13)

Na2CO3 er en base. du må finne Kb og pKb, der

pOH = 0,5(pKb - log(0,1))


Svar #2
03. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Arh, det er en base, så er min første pH bestemmelse heller ikke korrekt, skal bruge en anden formel så. 

Tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. januar 2018 af janhaa

#2

Er Na2CO3 en base ? 

ja:

CO_3^{2-}+ H_2O <=> HCO_3^- + OH^-


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2018 af janhaa

14.

CO_3^{2-}+ HCl => HCO_3^- + Cl^-\\ 2...............1,5.............0\\ 0,5.........0...............1,5

så bufferformel:

pH = pKa - log((syre)/(base))

pH = pKa - log(1,5/0,5)

der:

CO3^2- : base

HCO3^-: syre


Svar #5
03. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Jeg forstår bare ikke helt, hvordan jeg skal finde pKb, altså først finde kB. 

Jeg skal bruge denne her formel right?

Kb= OH^-*S/B

hvor S = 0,1000M og B = 0,1000M, men hvad er OH^- 

pKb=-logKb

Tusind taak for hjælpen også 


Svar #6
03. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Du skriver Pufferligningen, det havde jeg også ansvendt til at starte med. 

Men hvad er min pKa?


Svar #7
03. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Håber nogle kan hjælpe - 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2018 af mathon

\small \textbf{\#7}
            \small pH=(14-pK_b)+\log(10^{-1})

            \small pH=(14-3{.}60)-1=9{.}4


Svar #9
04. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Tusid tak

Men hvordan ved jeg, at pKb er 3,60?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. januar 2018 af mathon

#9
        …ved opslag.


Svar #11
04. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Kan du uddybe? hvilke opslag

Er det en jeg kan finde i bogen, og hvad skal man kigge efter?


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. januar 2018 af mathon

pKb for basen CO32-


Svar #13
04. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Mange tak for det mathon!


Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe med denne pH- beregning please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.