Matematik

Find stamfunktioner til funktioner

08. januar 2018 af ah12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået en opgave hvor jeg skal finde stamfunktionerne til 5 forskellige funktioner. Jeg har virkelig svært ved det, og har helt glemt hvordan det skal gøres. Funktionerne ser således ud: 

a) f(x)=2x

(denne her har jeg sagt gav F'(x)=x^2)

b)f(x)=x^3

c)f(x)=13x^3

d)f(x)=3/x

e(f(x)=3x^2*in(x)+x^2

Det skal gøres uden hjælpemidler, kunne være rigtig rart hvis nogen gad hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2018 af peter lind

I de 3 første opgave brug at ∫xndx = xn+1/(n+1) +k

i d brug at en stamfunktion til 1/x er ln(|x|) + k

e) brug partiel integration. Integrer 3x2 differentier ln(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2018 af Mathias7878

a)

\small \int f(x)dx = F(x) = 2\cdot \frac{1}{2}x^2 = x^2

b)

\small \int f(x)dx = F(x) = \frac{1}{4}x^4

c)

\small \int f(x)dx = F(x) = 13\cdot \frac{1}{4}x^4 = \frac{13}{4}x^4

d)

\small \int f(x)dx = F(x) = 3ln(x)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Find stamfunktioner til funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.