Matematik

matematik hjælp

08. januar 2018 af amanohansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber I kan hjælpe med denne opgave? 

En population vokser med hastigheden y(målt i altan individer pr. år) Hastigheden y er en funktion af populations størrelse N (antal). Sammenhængen mellem N og y er givet ved

y=-0,0005n^2 +n

a)bestem den hastighed, poopulationen vokser med, når dens størrelse er 400 individer.

b) Bestem den størreelse af populationen, som svare til den største væksthastighed.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2018 af mathon

a)
          \small y=-0{.}0005N^2+N

         Du skal sætte 400 ind på N's plads/substituere N med 400.


Svar #2
08. januar 2018 af amanohansen (Slettet)

 sådan her? y = -0,0005·4002 + 400 

hvad med opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2018 af mathon

Populationshastighedens maksimum bestemmes bl.a. af \small y{\, }'=0.


Svar #4
08. januar 2018 af amanohansen (Slettet)

Det forstår jeg desværre ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2018 af mathon

     Beregn \small y{\, }' - (differentier y).


Skriv et svar til: matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.