Matematik

Tangent til cirkel

09. januar 2018 af forvirretmatey - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg sidder lidt fast i b'eren i denne opgave. Er der en venlig sjæl, der lige vil hjælpe? Er det rigtigt at jeg skal finde linjens ligning?? 

Forresten har jeg fået cirklens ligning til at være (x-1,5)^2 + (y+0,5)^2 =16

Altså centrumkoordinaterne er C(1.5, -0.5) og radius 4

Tak!

Vedhæftet fil: hvor fejler jeg..PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2018 af MatHFlærer


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. januar 2018 af MatHFlærer

Den er ikke tangent. Anvend ligningen for cirklen og indsæt følgende i cirklens ligning:

For xx=\frac{-1}{2}+2t

For yy=3+3t

Og isolér for t. Der kommer to værdier. Når den er tangent skal den skære et sted.


Svar #3
09. januar 2018 af forvirretmatey

Jeg er ikke sikker på at jeg forstår/har gjort det rigtigt :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2018 af MatHFlærer

Utroligt lille billede, - mine øjne måtte på overarbejde! :) - men det er rigtigt. Du får to t-værdier. Hvis du indsætter dem i parameterfremstillingen, får du skæringspunkterne med linjen og cirklen. Den skærer to steder. Dermed er den ikke tangent. Faktisk har du allerede udregnet (eller vist om man vil), at den ikke er tangent. Det er derimod en sekant, men det så ikke en del af opgaven.


Svar #5
09. januar 2018 af forvirretmatey

Tusind mange tak!!!!!! :) 


Skriv et svar til: Tangent til cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.