Matematik

ligning

14. januar 2018 af Mathian - Niveau: A-niveau

Når jeg forsøger at løse opgaven ved at omstille lommeregneren til RADIAN AUTO, trykke Solve(sin(x)=0,x) får jeg x= @n3*pi ?? 


Svar #1
14. januar 2018 af Mathian

glemte billedet


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2018 af Økol (Slettet)

Lommeregneren fortæller, at ligningen har uendeligt mange løsninger, der alle har formen x=n*pi, hvor n er et heltal. Så løsninger kunne eksempelvis være x=0, x=pi, x=2pi


Svar #3
14. januar 2018 af Mathian

Hvordan ville du løse opgaven på lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2018 af Økol (Slettet)

At løsningen er 

x=n\pi, n\in \mathbb{Z}

Eller angive et interval, og finde løsninger i intervallet.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.