Matematik

Differentierer

14. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej hvordan vil differentierer denne her funktion som jeg har vedlagt?
Vedhæftet fil: IMG_6185.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2018 af peter lind

(x2+384)½ differentieres som en sammensat funktion ydre funktion kvadratrod indre x2+384


Svar #3
14. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

den har jeg differntieret til 0,5*(x^2+384)^-0,5 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2018 af peter lind

det er forkert det bliver ½(x2+284)*2x


Svar #5
14. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

hvad skal jeg så bagefter?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2018 af peter lind

Indsætte x=4 og derefter skrive Taylorrækkeudviklingen til 2 orden


Svar #7
14. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

altså skal jeg ikke differntiere 1/4* (-3x?


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. januar 2018 af peter lind

jo. det er jo også en del af funktionen


Svar #9
14. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

altså når min differntiere funktion så kom han frem til: 

-3/4+1/4*x*(x^2+384)^-0,5 

og det forstår jeg ikke at hvordan han kommer frem til det 


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. januar 2018 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?


Svar #11
14. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

hvor kommer de -3/4+ 1/4*x skal man bruge produktreglen? 


Svar #12
14. januar 2018 af Mie12345678 (Slettet)

hvis man differntiere 1/4 giver det ikke 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. januar 2018 af Mathias7878

f'(x) = \frac{1}{4}\cdot (-3+\frac{x}{\sqrt{x^2+384}})

Se:

https://www.symbolab.com/solver/step-by-step/%5Cfrac%7Bd%7D%7Bdx%7D%5Cleft(%5Cfrac%7B1%7D%7B4%7D%5Ccdot%20%5Cleft(-3x%2B%5Cleft(x%5E%7B2%7D%2B384%5Cright)%5E%7B0.5%7D%5Cright)%5Cright)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Differentierer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.